'PrInCeSS Diaries'

Thursday, February 08, 2007

Aini Dah 4 Bulan




Hai kengkawan , apa khabar? Lama x dgr berita.Harap2 semenyer berbahagia di samping org yang tersayang . Ni aku nak tunjuk kat korang gambar terbaru anak aku,skang ni aini dah pandai meniarap. Semalm aku mimpi kak Ecah,lia and kak niza. Masa ni lia tgh mengandung 5 bulan , kak ecah plak tgh tension sbb tak mengandung .Yang paling kelakar sekali anak kak niza , buat lawak sama mcm mak dia. he he he

Thursday, December 07, 2006

"Qurratuaini"



Askum seme,,,just wanna show u all this is my beloved daughter,,,aini masa ni baru 2 minggu.skang dah 2 bulan 5 hari.

Monday, July 17, 2006

Mama To Be





















Hai kengkawan , lama aku tak update blog aku ni kan.Busy la ,,skang ni dah start blaja kat upsi.byk gak assignment kene buat. Kalo nak ikutkan hati memang letih,,ulang alik ke tg malim ngan perut yg semakin membesar ini,but sometimes mcm best jer smbung blaja ni.
so d atas permintaan kak ecah ,,, perantinn baru kita ni , i pun upload gmbr i carrying my baby ni....he he heeeee

Wednesday, May 24, 2006

Another Wedding Pictures




hai kengkawan,actually weols nak masukkan gambar dlm fotopages,but tak leh la plak.so, at the moment i masukkan dalam blog ajer lah ya.Walaupun citer ni dah lama,tapi i nak citer gak.Ini gambar i n my hubby after nikah.Nikah lepas asar,my husband sampai kat masjid Kg PasirPuteh about 5.30,nasib baik masa tu imam tak sampai lagi,weols nikah about 6pm. Lama jugak weols tnggu nak nikah ni,dekat 2 jam,tapi tak berdebar sgt la,cuma takut pengantin lelaki tak sampai,masa tu hujan punyala lebat,lastly semenya okay.

Malam lepas nikah,weols ade tempah resthouse for them utk bersanggar ,dekat tg puteri resort.malam tu ade Malam Berinai. Actually,kecil2an ajer,jiran2 terdekat ngan sedara mara jer yg datand.But,posing2 tu ade la. Then,esok majlis bersanding,konsep gold n white.



Wedding Pictures

Sunday, May 21, 2006

My Mother Is Coming

Asslamualaikum semer kengkawan,dah lama aku tak update blog aku ni.Dah berhabuk.Sapu skit fuhhh fuhhh fuhhh!!!.Minggu ni dah takde class ,semer assignment dah settle,so boleh la buat keje2 yang lain.Actually,citer ni takde la interesting sangat,saja jer nak update blog.NNti ade org tanya plak. Masa HAri Wesak tu,my mother and all my sister yg 3 serangkai tu dtg visit i .Cuti takdela lama sgt,3 hari ajer.Oh ya!I ade citer hangat nih,but this not a good news,its a bad news for my family.Umah i kat kat p.gudang kene rompak!!! Robber tu masuk ikut pintu belakang umah,pintu tu berkunci,tapi tak bermangga,senang nak bukak kalo ade master key. Bila mak i bgn tido kol 4.30 pagi,dia tgk duit dah hilang,handset 4 biji hilang and ladtop sekolah mak hilang pun dah lesap. Duit yg hilang tu kalo setakat puluh2 takpe lagi,ni dah sampai beribu. Seribu jer la.Duit tu mak i nak bayar insuran kete.Kesian mak i. Cilakak punya pencuri,kodongla tgn ko.
Then , maybe nak lepaskan tension,diaorg pun dtgla umah i kat puchong ni.Diaorg sampai hari Jumaat ptg dalm kol 3 lebih.I masak nasik ayam,and my husband tolong kemas umah,rajin jugak dia tu.Satu rumah dia sapu.Bagus bagus.Ptg tu,takde g mana2,coz masing2 letih.Esoknya,hari Sabtu,we all g Taman Tema Air, Desa Waterpark, tempat keje my husband. Dapat masuk free. Pagi tu,we all bwk nasik goreng n ikan goreng.My husband tak pegi,coz hari tu di keje,then i kene drive kereta. Sampai sana dah tengah hari kol 1,main2 air,roller coaster,ade shockwave,ombak buatan manusia untill 4 o clock.
After that, mak i kata nak g Uitm coz my brother ade kat situ,ade perlawanan silat.Tapi, adik i ala-ala busy plak,al maklumla jadi pengerusi silat um.So,tak jadik g Uitm.Then mak i kata nak g Zoo Negara. Bila sampai kat Muzium Negara,i tanya Pak Guard kat mana Zoo Negara,then dia kata jauh tu dik,so we all pun cancel la g sana. pastu cadangnyer nak balik,pikir2 why not g sogo jap. Adik aku ni plak nak beli handset. Bole g pertama,kat sana hset murah2 skit.
The problem is,aku tak tau nak g sana.So aku pun call my husband, and ask him how to go there. Kebetulan masa tu dia pun baru habis keje,then dia suruh aku tunggu dia kat mana2. Then, after half an hour,we all jumpa kat depan mydin,so we all terus ke Pertama Complex. Dah siap beli semer terus balik umah,semer dah keletihan, malm tu we all just beli makanan kat luar ajer,dah letih nak masak. Esoknya,bas ke pgudang kol 9.30,we all send diaorg smapi pudu kol 9.
Bas Transnasional tu very on time.Sharp kol 9.30 dah bertolak.Rasa sedih and sunyi plak bila diaorg dah balik. Hermmm

Wednesday, April 26, 2006

****6 Thinking Hat****



White Hat
With this thinking hat you focus on the data available. Look at the information you have, and see what you can learn from it. Look for gaps in your knowledge, and either try to fill them or take account of them.This is where you analyze past trends, and try to extrapolate from historical data.

Red Hat
'Wearing' the red hat, you look at problems using intuition, gut reaction, and emotion. Also try to think how other people will react emotionally. Try to understand the responses of people who do not fully know your reasoning.

Black Hat
Using black hat thinking, look at all the bad points of the decision. Look at it cautiously and defensively. Try to see why it might not work. This is important because it highlights the weak points in a plan. It allows you to eliminate them, alter them, or prepare contingency plans to counter them.
Black Hat thinking helps to make your plans 'tougher' and more resilient. It can also help you to spot fatal flaws and risks before you embark on a course of action. Black Hat thinking is one of the real benefits of this technique, as many successful people get so used to thinking positively that often they cannot see problems in advance. This leaves them under-prepared for difficulties.

Yellow Hat
The yellow hat helps you to think positively. It is the optimistic viewpoint that helps you to see all the benefits of the decision and the value in it. Yellow Hat thinking helps you to keep going when everything looks gloomy and difficult.

Green Hat
The Green Hat stands for creativity. This is where you can develop creative solutions to a problem. It is a freewheeling way of thinking, in which there is little criticism of ideas. A whole range of creativity tools can help you here.

Blue Hat
The Blue Hat stands for process control. This is the hat worn by people chairing meetings. When running into difficulties because ideas are running dry, they may direct activity into Green Hat thinking. When contingency plans are needed, they will ask for Black Hat thinking, etc.

Friday, April 07, 2006

"Someone Inside ME"


Hai uolsss semer. Actually tak byk bende yg i nak citer nih.Cuma nak share happines dengan uols. Tak lama lagi i become mama puteri,,,,bukan mama aput tau.tak sedap la. setakat ni i takde muntah2,cuma pening2 skit tu adela.kalo mengidam pun tak sangat,cuma skang ni i suka makan aiskrim.tapi tak mengandung pun i suka makan aiskrim jugak.so skang ni 3 bulan lebih,,,my dew is end of september. so kalo uols ada petua cmama nak jaga kesihatan masa ni ,,,bgtau la yek.we can share together.